5 tips voor inrichten werkkamer

Wat is het handig om een ruimte in je huis te hebben waar je kunt werken of studeren! Een ruimte om je in alle rust terug te trekken en je te kunnen concentreren. Ik ondervind nu zelf dat het niet prettig is om in de woonkamer te (moeten) studeren. Tv, radio en andere storende factoren beïnvloeden mijn leervermogen.  Reden te meer om na te denken over een studeer/werkkamer en de inrichting ervan.

werkkamerLees hier de tips voor het inrichten van je werkkamer

  • Bedenk wat heb je nodig hebt. Een klein of een groot bureau, een vaste pc of laptop. Moet er een kast in voor boeken of materialen of zijn een paar planken voldoende? Schrijf je eisen op papier en maak eventueel een plattegrond van de indeling. Kortom, plan je interieur.
  • Richt eventueel een tweede plek in voor een huisgenoot of collega. Of plaats er een tafel met stoelen om klanten te kunnen ontvangen en te overleggen.
  • Denk na over kleur. Welke kleur spreekt je aan? Bedenk daarbij ook dat kleuren invloed kunnen hebben op je stemming en concentratievermogen. De kleuren rood en blauw brengen creativiteit en concentratie. En groen geeft bijvoorbeeld rust.
  • Zorg voor goede verlichting! Als je een beeldscherm gebruikt, zet deze dan in een hoek van 90 graden ten opzicht van een raam. Maak je ’s avonds gebruik van je bureau dan kun je niet zonder een goede bureaulamp.
  • Wat voor uitstraling wil je de ruimte geven? Kies je voor zakelijk, hou het dan eenvoudig, opgeruimd en ordelijk. Wil je juist meer gezelligheid? Kleed het dan bijvoorbeeld aan in een landelijke stijl. Je kunt ook hier een plan voor interieurstyling maken.

Heb jij een werk- of studeerplek ingericht en er tips over die je wilt delen? Laat het me weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *